Üdvözöljük a megújult mentolada.hu oldalon! 

Elemlámpa ANSI szabvány

Elemlámpa ANSI szabványok

Míg a Pelican volt az egyik első gyártó, amely számszerűsíthető vizsgálati eljárásokat alkalmazott, felismerték, hogy szükség van egy közös nyelv kidolgozására, amelyet az ügyfelek használhatnak a sajátos igényeiknek megfelelő elemlámpa kiválasztásához.

Ennek eredményeként az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) az elemlámpaipar közreműködésével teljesítményszabványokat és szimbólumokat dolgozott ki, hogy hatékonyan kommunikálja a zseblámpák jellemzőit és előnyeit.

Az eredményül kapott ANSI/NEMA FL 1 szabvány az alábbiakban leírt hat kritériumot tartalmazza:

FÉNYKIMENET
A teljes kibocsájtott fényáram. Ez a kibocsátott fényenergia teljes mennyisége, amelyet a hordozható fényforrás teljes szögkibocsátásának integrálásával mérnek. Ebben a szabványban a fénykibocsátást lumen egységekben fejezik ki.
MŰKÖDÉSI IDŐ
A működési idő a kezdeti fényteljesítmény értékétől – az eszköz első bekapcsolása utáni 30 másodpercig – eltelt idő, friss áramforrással (elem, akkumulátor), amíg a fénykibocsátás el nem éri a kezdeti érték 10%-át.
SUGÁRTÁVOLSÁG
A csúcssugárintenzitás a maximális fényerősség, amely jellemzően a fénykúp központi tengelye mentén van. Az érték kandelában van megadva, és nem változik a távolsággal.
SUGÁRZÁS CSÚCS INTENZITÁSA
A csúcssugárintenzitás a maximális fényerősség, amely jellemzően a fénykúp központi tengelye mentén van. Az érték kandelában van megadva, és nem változik a távolsággal.
ÜTÉS ELLENÁLLÁS
Az ütésállóság az a mértéke, hogy az eszköz mennyire ellenáll a szilárd felületre való leejtés okozta sérüléseknek.
IPX4 VÍZBETÖRÉSI ÉRTÉKELÉS

IPX4 – Vízállóság – A készülékre bármely irányból fröccsenő víznek nem lehet káros hatása.

IPX7 / IPX8VÍZBETÖRÉSI ÉRTÉKELÉS

IPX7 – Vízálló – A víz behatolása káros hatásokat okozó mennyiségben nem lehetséges, ha a burkolatot átmenetileg vízbe merítik szabványos nyomás- és időviszonyok mellett.

IPX8 – Merülő – A víz behatolása káros hatásokat okozó mennyiségben nem lehetséges, ha a burkolat folyamatosan vízbe van merítve a gyártó által megadott, de az IPX7-nél szigorúbb feltételek mellett.

ANSI (AMERIKAI NEMZETI SZABVÁNYOK INTÉZET)

Ezeket a szabványokat az ANSI akkreditálta, amely egy magán non-profit szervezet, amely felügyeli a termékekre, szolgáltatásokra, folyamatokra, rendszerekre és személyzetre vonatkozó önkéntes konszenzusos szabványok kidolgozását az Egyesült Államokban. A szervezet emellett összehangolja az amerikai szabványokat a nemzetközi szabványokkal, így az amerikai termékek világszerte használhatóak.

KIFEJEZÉSEK SZÓSZEDET

Candela - A fény intenzitásának mértékegysége, azaz a fényforrás által adott irányban kibocsátott teljesítmény.

Lux - A fényáram mértékegysége a nemzetközi rendszerben, amely megegyezik a minden irányban egyformán sugárzó, egy kandela intenzitású forrás által térszögben kibocsátott fény mennyiségével.

Lumen - A fényforrásból származó fényerő mértékegysége. A lumenek a "fényáramot", amely az általunk fényként észlelt frekvenciatartományon belüli energia.

Integráló gömb - Az integráló gömb egy bemeneti porttal rendelkező mérőeszköz, amely képes fogadni a vizsgált eszköz összes irányított fénykibocsátását, vagy teljesen be tudja zárni magát az eszközt. A gömb falainak erősen diffúznak kell lenniük, nagy fényvisszaverő képességgel (>80%), és a spektroradiométert terelőlemez-rendszerrel kell leárnyékolni a vizsgált eszköz közvetlen rálátása elől.

IP (Ingress Protection) - A behatolás elleni védelem (IP) besorolása határozza meg a ház által biztosított környezetvédelmet. Az IP-besorolás általában két számból áll (IPXX). Az első szám a szilárd tárgyak vagy anyagok (por) elleni védelmet jelenti, míg a második szám a folyadékok (víz) elleni védelmet jelenti. Az IP 54 IP besorolással az 5 a szilárd tárgyakkal szembeni védelem szintjét, a 4 pedig a folyadékokkal szembeni védelem szintjét írja le. További információ az IP védelemről ITT olvashat.

SSL Certificate
Webáruház készítés